Hittade till sist en lämplig spjälsäng

SpjälsängVi har letat ganska febrilt efter en ny spjälsäng och hittade till sist en modell som vi var nöjda med.

Utbudet av sängar är enormt för barn så det är svårt att bestämma sig för vilken spjälsäng man ska beställa. Vi provade först att leta på IKEA och någon annan möbelbutik och barnbutik men utbudet var ganska dålig och de modeller vi gillade var dyra.

Vi är inte snåla men att behöva betala 6000 kronor för en spjälsäng barnet har till max 2,5-3års ålder känns lite väl ogenomtänkt. På nätet är utbudet betydligt bättre och det finns bra hemsidor som hjälper dig att hitta en spjälsäng.

Vår spjälsäng är en ganska stor modell med madrass på 140x70cm som även går att göra om till en vanlig juniorsäng. Egentligen blir det då en växasäng där man först har botten monterat högt så man enkelt når sitt barn från ens egen säng, för att sedan sänka botten när man känner att han inte har möjlighet att röra sig så mycket att han kanske kan ta sig över.

Spjälsäng som juniorsängSedan går det att ta bort tre spjälor så att barnet själv kan ta sig ut och till sist kan man montera bort alla och då blir det nästan en vanlig juniorsäng kvar. Jag är lite osäker på hur stora juniorsängar är, men om de också har 140x70cm madrass så bör skiljer det ingenting.

Om du undrar var vi köpt den så hittar du den bland e-butikerna som finns här. Den kostade 3 800 kronor och då ingick frakten hem till dörren.

Det var dock en beställningsvara när vi beställde vilket ska ta upp till 8 veckor innan leverans.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *