Bästa köttkvarnen 2016 inför jul

KöttkvarnDet börjar närma sig jul och jag skulle jättegärna vilja köpa mig själv en bra köttkvarn inför alla julförberedelserna. I år ska det firas jul på riktigt så jag tänker minsann mala min egen färs för att göra korv och köttbullar.

Att ha en egen köttkvarn har länge varit något jag önskat då jag vid flera tillfällen hamnat i en situation där jag behöver en. Det kanske tycks vara konstigt även om en köttkvarnar blivit allt mer populära i svenska hushåll så är de trots allt ändå ovanliga att se.

Hur som helst har jag länge velat göra egen korv och då vill man ju såklart köra det genom sin köttkvarn själv. Men jag har också funnit mig i situationer när man köpt en stor bit kött och skurit upp till middagsbjudning för att ha t.ex. 150 gram kvar. Det är lite tråkigt att spara på en sådan bit och den är för liten för att göra en egen gryta av. Då borde man istället bara dra fram köttkvarnen och göra om biten till färs och sen lägga det i frysen.

Nu har jag sökt runt en hel del på olika köttkvarnar och kommit fram till att jag nog vill ha en eldriven. De manuella har helt klart sin charm men jag gillar när något är effektivt och av samma anledning som jag vispar grädde med elvisp så föredrar jag en elektrisk köttkvarn.

Av de jag tittat på så verkar Philips HR2727 vara en vettig och bra modell. Den har så vitt jag kunnat läsa mig till fått väldigt bra betyg och borde vara en modell som passa mig. Här följer med ett stort antal tillbehör till köttkvarnen också som gör att man kan få ut det mesta av den.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *