Säkerheten i fokus vid uthyrning av hoppborgar

hoppborg för barnFunderar du på att hyra en hoppborg till en tillställning? I så fall bör du sätta dig in i den säkerhet som gäller.

Det är mycket viktigt att se till säkerheten när man sätter upp en hoppborg för att minimera risken att någon skadas. Det finns flera säkerhetspunkter och aspekter värda att ta hänsyn till om du hyr en hoppborg.

Det finns idag flera aktörer som hyr ut hoppborgar som du kan använda och ett exempel på detta är denna leverantören som bl.a. är etablerade i Stockholm.

Om du hyr en hoppborg kan det vara bra att läsa denna information som sammanställts av Konsumentverket. Det är för att se till så att barnen kan leka på ett säkert sätt.

Hoppborgar bör t.ex. inte placeras på hårt underlag. En grusplan eller asfalt är exempel på dåligt underlag för en hoppborg då det kan leda till att den går sönder. En gräsmatta är bäst och gärna med en skyddande presenning under. Detta är något som ofta följer med och ska rullas ut först.

Vid hoppborgens öppning bör du ha stötdämpande skydd för om någon skulle råka hoppa ut och landa sidan om. Har hoppborgen flera öppningar bör du se över alla öppningar.

Hoppborgen ska även förankras i marken med stora tältpinnar. Dessa ska följa med hoppborgen om du hyr den och det kan krävas en slägga för att få ner dem i marken.

En vuxen person bör också hela tiden aktivt övervaka hoppborgen så länge den används. Uthyraren bör skicka med anvisningar om vad som gäller i form av montering och användning och det rekommenderas starkt att du läser igenom det noga och följer allt. Skador som uppkommer vid användning av en hoppborg är inte roliga och ännu mindre om det varit på grund av säkerhetsbrister.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *