Investera i en cykeldator för roligare cykelturer

garmin-cykeldatorCykeldator är en term man inte hör allt för ofta, och som du kanske aldrig hört innan. Det är en dator avsedd för att användas tillsammans med en cykel och hjälpa dig när du cyklar.

För de som inte är ute efter att använda cykeldatorn i träningssammanhang så finns det cykeldatorer som är helt inriktade på att hjälpa dig att hitta rätt, nästan som en GPS.

Cykeldatorn hjälper dig att komma dit du ska genom att fungera som en GPS men där kartorna är helt anpassade för cyklister. Detta gör att du har tillgång till bl.a. cykelvägar, stigar och andra framfarter som normalt sett inte är med på en GPS.

Cykeldatorn blir helt enkelt din bästa vän och om du gett dig iväg på en cykeltur du vill göra igen eller dela med andra så kan du enkelt spara ner turerna. Cykeldatorer är vanligtvis även vattentäta och brukar även fungera med handskar för att göra det lätt för dig.

Är du intresserad av en cykeldator för träning så finns det även dessa som är helt inriktad på den biten. Då har du möjlighet att läsa av din puls, hastighet, sträcka m.m. Avancerade modeller ger dig även möjligheten att koppla till kräftmätare för pedaler, planera rutter med datorn och utvärdera din träningsdata in i minsta detalj.

Du kan läsa om cykeldatorer och få tips på vilka modeller som är bäst. Det kan även vara värt att titta på utbudet av modeller hos stora tillverkare som t.ex. Garmin.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *